Reviews Wroclaw Zoo

14  °C

24 May 2013

Wroclaw Zoo
Reviews Wroclaw Zoo
ul. Wr¢blewskiego, PL-51618, Wroclaw
Do you want to know what others thought of Wroclaw Zoo in Wroclaw? On this page you can take a look at reviews of Wroclaw Zoo.
Wroclaw Zoo scores a 6.0 out of 10, based on 12 reviews
Are you curious about what other people thought of Wroclaw Zoo in Wroclaw? Take a look at the reviews of Wroclaw Zoo on this page. You can view 1 vacation photos regarding Wroclaw Zoo. - - -

1 2 next

There are 12 reviews of Wroclaw Zoo

Show reviews from:
Friends, Febuary 2013
"Wspaniała zimowa wycieczka"
Dorota
23/02/2013 Odwiedzenie Zoo w środku zimy wydawało się ryzykownym pomysłem, ale wyszłyśmy zachwycone. Oczywiście pora roku sprawiła, ze część zwierząt zamiast na dużych wybiegach, siedziała w pawilonach, jednak te które udało nam się zobaczyć , wynagrodziły wszystkie zimowe niedogodności. Szczególnie podobały nam się wybiegi dla rysi żbików i pand. Interesująca była również motylarnia. Mimo weekendu w Zoo było bardzo mało ludzi i niektóre zwierzęta wydawały się z tego powodu znudzone, tak że chwilami wydawało mi się, że to my jesteśmy dla nich atrakcją. Pewna wielkooka małpka, tukany i emu wręcz domagały się, aby poświęcić im więcej uwagi :)
Minusem była organizacja ruchu związana z budowaniem afrykanarium. Do części w której znajdowały się duże afrykańskie zwierzęta trzeba iść naokoło budowy i zanim tam trafiliśmy cześć pawilonów była już zamknięta. Mimo to wszystkim bardzo polecam odwiedzenie Zoo.

With partner, January 2013
"Nigdy więcej"
Gość
1.0
19/05/2013 Zwierzęta wystraszone pracami budowlanymi, chowają się po kątach klatek, przykro na to patrzeć. Ogólnie wszystko nadaje się do remontu, brud i ciasnota na wybiegach, szkoda zwierząt.

Group trip, 2012
"Idealne miejsce na spędzenie czasu z rodziną."
Joanna
01/11/2012 Idealne dla rodzin z dziećmi lub odstresowanie się.

Family with young children, July 2012
"Dluuugo nie"
Julia
2.0
21/07/2012 Wczoraj byłam z dziećmi w ZOO i jestem bardzo rozczarowana, za czasów studenckich chodziłam do ZOO 2 razy do roku i było mi mało, teraz wybraliśmy sie po kilku latach bo ceny zaporowe dla rodziny i rozczarowanie, po pierwsze to plac budowy a nie ZOO, oczywiście ceny bez zmian. Zwierzęta trzeba szukać a często sie nie znajdzie. Za to po kasę ręce wyciągają ze wszystkich stron, już sam "bilet" - zwykły paragon to rozczarowanie, wcześniej były ładne bileyu które można było zostawić na pamiątkę. "Zoolandia" park linowy za 12 zł od osoby przy takich cenach wejściowych? Rozumiem że to zoo dla bogaczy, nie dla zwykłych rodzin z dziećmi? Knajp więcej niż zwierząt, w każdym pawilionie monety pamiątkowe.. Wrażenie z wczorajszego pobytu to "dawaj kasę a reszta nas nie obchodzi", nie polecam przynajmniej do końca remontu, chociaż wyciąganie kasy i wtedy sie nie skończy, będzie jeszcze większe, ale może będzie mniej bałaganu w oznakowaniach i zwierzęta nie będą tak chować sie po kątach od hałasu.

Family with young children, July 2012
"Plac budowy nie ZOO"
Agnieszka
2.0
02/07/2012 Wycieczka do ZOO, w którym trzeba spacerować wśród maszyn budowlanych zupełnie nie spełnia moich oczekiwań, tym bardziej dziecka, które chce zobaczyć jak najwięcej.
Klatki puste, wszystko w przebudowie.
Zoo w Opolu mimo, że znacznie mniejsze 100 razy lepsze!
Oczywiście cena niezmienna mimo, że połowa parku jest w remocie.

Family with young children, 2012
"Kiepsko jak za tą cenę"
Urszula
2.0
28/05/2012 Cena biletu wstępu BARDZO WYSOKA - 25 zł za os. dorosłą, a na miejscu rozczarowanie. Jeden wielki plac budowy, pełno pustych klatek - poszukiwanie zwierząt, a nie zwiedzanie. Może do czasu zakończenia wszystkich praz budowlanych wypadało by obniżyć cenę biletów???

Family with young children, April 2012
"Super ZOO"
Martyna
24/05/2012 Ogólnie mówiąc nie lubię klatek i zoo mnie denerwuje, ale Zoo we Wrocławiu jest naprawdę wyjątkowe. Mojej córce podobało się najbardzie fokarium i hangar z małymi małpkami. Tygrysy są te z ok, ale jak mówiłam .. tragiczne są takie miejsca.. slonie i żyrafy w klatkach..smutne

Travelling alone, April 2012
":) Niedzielna wycieczka !"
Katarzyna
20/04/2012 Zachwyca jak widać już samo wejście do największego polskiego ZOO. Zaraz za nim witają nas skaczące po drzewach małpy :) z przykrością muszę powiedzieć, że z powodu małej kontuzji kolana nie byłam w stanie obejść go całego, ale wystarczająco wiele miłych wspomnień budziło tych kilka widzianych tam przeze mnie "krzykliwych' atrakcji :) Wspaniała atrakcja dla dzieciaczków :)

With partner, January 2012
"Niesamowite miejsce"
Aleksandra
16/04/2012 We Wrocławskim zoo jest bardzo dużo różnych atrakcji. Można miło spędzić w tym miejscu czas z rodziną lub znajomymi.. Polecam to miejsce wszystkim i dużym i małym, naprawdę jest ono godne zobaczenia..

With partner, November 2011
"Warto!"
Olga
09/07/2012 Wiele gatunków zwierząt i wiele rzeczy w budowie :)

1 2 next

Click here for all Zoover gadget options

Which European tourists annoy you the most during your holiday?