Door een overboeking ergens anders kwamen wij (echtpaar met 25-jarige zoon) in appartement nr. 9 terecht van Martagon.
Je moet eerst buitenom een trap op en dan nog een soort overdekte galerij over. Aan het eind is het ski-hok en de ingang met kasten voor skischoenen.
Appartement 9 ligt op de tweede verdieping aan de achterkant en had een groot balkon waar om 10 uur de zon kwam (10 maart). 's Middags na het skiën geen zon meer.
Geen geluidsoverlast van de straat of de tegenoverliggende pub. We hoorden wel de buren, waarschijnlijk ook een groot appartement met veel mensen.
Het appartement is geschikt voor 12 personen en ja... onze inschatting is dat je hier uitstekend zou kunnen logeren met 12 personen hoewel persoon 11 en 12 op de slaapbank moeten en er twee personen op een zoldertje met lage balken moeten slapen. Voor kinderen een hele leuke ruimte.
Veel kast- en opbergruimte maar ook plek bovenop kasten om je koffers/tassen op te bergen.
Twee ruime badkamers (een met douche en een met douche in bad) met daar ook weer genoeg loop-/sta-ruimte en veel planken en kastjes voor ieders toiletspullen.
Er was een haak voor de douchekop dus douchen was aangenaam.
Er waren eenpersoons- en tweepersoonsbedden en dus die slaapbank in de huiskamer/keuken. De dekens/sprei-achtige dingen hebben wij in onze dekbedhoezen gestopt. Was een beetje puzzelen met de onderlakens. Dat blijft altijd lastig. Tip: neem geen hoeslakens mee. Gewone onderlakens passen vaak beter.
Er zijn geen nachtkastjes en ook geen nachtlampjes.
Er was een grote eetkamertafel met genoeg stoelen maar behalve die slaapbank niet iets comfortabels om op te zitten.
Keuken uitrusting leek ons voldoende.
Haken voor jacks, ruimte voor schoenen, alles voor 12 personen dik in orde.
In een van de slaapkamers en in een badkamer hing een vieze rioollucht. De dag erop was het een kaasfonduelucht. Niet fijn als je daar moet slapen. Na twee dagen stonk het er niet meer maar dat kwam misschien omdat de buren niet meer thuis aten en wij het sanitair gebruikt hadden.
De afstand appartement-skilift vonden wij tegenvallen. Je kon 'omlopen' of de overdekte trap nemen. Het was net een tikkie te ver. De locatie zo midden in het dorp was prima.